Fysik

Elektromagnetisme, potentiale

27. januar kl. 21:24 af N00bmaster69 - Niveau: Universitet/Videregående

Hej 

Jeg har q1 = -6 microC og q2 = +3 micro C. De to ladninger har deres respektive positioner x1 = 0, x2 = 12

q = q1 = -2*q2

Jeg skal have:

V(x)=\frac{q}{4\pi \varepsilon_{0}}(\frac{1}{|x-x_{2}|}-\frac{2}{|x|})

Det hele giver god mening, bortset fra det sidste led, som jeg er lidt i tvivl om. Grunden til at vi kun har |x|, er det fordi vi skal have |x-x_{1}|, men da x_{1}=0, så har vi kun x tilbage? Det er ummiddelbart den eneste, som giver mening for mig, da jeg ikke helt forstår hvordan 'the seperation vector' fungerer...


Brugbart svar (1)

Svar #1
27. januar kl. 22:03 af Eksperimentalfysikeren

Det er helt rigtigt, at det skyldes, at x1 = 0.


Svar #2
28. januar kl. 20:41 af N00bmaster69

Mange tak!


Skriv et svar til: Elektromagnetisme, potentiale

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.