Matematik

Bevis for regnerute

29. januar kl. 13:57 af Sigurdsen - Niveau: 9. klasse

Hej jeg skal i opgave 1.5 bevise en antagelse, som følger:

Bevis at forskellen den nederste regnerute og den øverste regnerute på figur 1.4  er givet som:

d(a^2-1) i det specielle tilfælde, hvor a = c

Er der nogen der kan hjælpe mig med beviset, da jeg ikke helt ved hvordan jeg skal bevise det?

Vedhæftet fil: KMP - 1. delprøve.pdf

Brugbart svar (0)

Svar #1
29. januar kl. 14:06 af jl9

yøverst = (x*a+b)*c+d

ynederst = ((x+d)*c+b)*a

ynederst - yøverst = ?


Svar #2
03. februar kl. 08:57 af Sigurdsen

Vent så forskellen mellem nederste og øverste regnerute er:

d(a^2-1)

Er det muligt at få en forklaring


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. februar kl. 21:53 af jl9

Forklaring til hvad?


Svar #4
04. februar kl. 10:00 af Sigurdsen

til beviset


Brugbart svar (0)

Svar #5
04. februar kl. 12:30 af jl9

Det er bare at opskrive de 2 ligninger som i #1 ud fra definitionen i opgaven om de 2 regneruter (hvis man putter x ind i starten, så kommer der der 2 y-værdier ud af hver af ruterne).

For at finde forskellen trækker man bare de 2 ligninger fra hinanden.


Skriv et svar til: Bevis for regnerute

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.