Fysik

spændingsdeler

09. februar 2023 af madshiller - Niveau: Universitet/Videregående

hvordan finder jeg spændingen for v1?

Vedhæftet fil: image.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
09. februar 2023 af peter lind


Brugbart svar (1)

Svar #2
09. februar 2023 af peter lind

Brug ohms lov spændingen over en modstand er I*R


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. februar 2023 af Soeffi

#0. Hvis du går fra højre mod venstre er der et spændingsfald på R·I over hver modstand. Du ved, at I er den samme for alle modstande, og at I·(2 + 6 + 1) kΩ = (18 - 9) V ⇒ I·10 kΩ = 9 V ⇒ I = 0,9 A.

Spændingsfaldet fra 18 V til V1 er derfor: 2 kΩ · 0,9 A = 1,8 V, og V1 er derfor: 18 V - 1,8 V = 16,2 V.


Brugbart svar (1)

Svar #4
09. februar 2023 af Eksperimentalfysikeren

#3 har en mindre regnefejl.


Brugbart svar (0)

Svar #5
13. februar 2023 af MandenMedMangeHatte

V1 = (18-9) * 2k/(1k + 6k + 2k) = 2 V

Brugbart svar (0)

Svar #6
15. februar 2023 af Soeffi

#5. Jeg går ud fra, at du mener: V1 = 16 V. (Husk at V1 skal ligge mellem 9 V og 18 V).


Brugbart svar (1)

Svar #7
15. februar 2023 af Eksperimentalfysikeren

Den samlede modstand er ikke 10kΩ, men 9kΩ, hvorfor I bliver 1A.


Brugbart svar (0)

Svar #8
15. februar 2023 af MandenMedMangeHatte

#6 Ja, du har ret Soeffi. V1 = 18 - 2 = 16 V.


Skriv et svar til: spændingsdeler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.