Matematik

Hjælp

18. februar 2023 af Moehy - Niveau: A-niveau

Opgaven:


Svar #1
18. februar 2023 af Moehy

Jeg føler, at min udregning er forkert:


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. februar 2023 af hjælptilskolee

Det 4-tal du får i b'eren, ville jeg sætte ind i ligningen og dermed få røringspunktet


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. februar 2023 af hjælptilskolee

altså så den kommer til at hedde (4,14)

_ Det er mit bud, men kan sagtens være jeg tager fejl


Brugbart svar (0)

Svar #4
18. februar 2023 af ringstedLC


Brugbart svar (1)

Svar #5
18. februar 2023 af ringstedLC

Du skal ikke føle, men blive sikker:

\begin{align*} x &= \left\{\begin{matrix}x_1=0\\x_2=4\end{matrix}\right. \\ f(x_1) &= (...)\Rightarrow R_1=\bigl(x_1,f(x_1)\bigr) \\ f(x_2) &= (...)\Rightarrow R_2=\bigl(x_2,f(x_2)\bigr) \\ \end{align*}

 Den ene løsning giver røringspunktet for t.

NB. Dårlig titel!


Svar #6
19. februar 2023 af Moehy

#5

Du skal ikke føle, men blive sikker:

\begin{align*} x &= \left\{\begin{matrix}x_1=0\\x_2=4\end{matrix}\right. \\ f(x_1) &= (...)\Rightarrow R_1=\bigl(x_1,f(x_1)\bigr) \\ f(x_2) &= (...)\Rightarrow R_2=\bigl(x_2,f(x_2)\bigr) \\ \end{align*}

 Den ene løsning giver røringspunktet for t.

NB. Dårlig titel!

Er røringspunktet (4,4) ?


Brugbart svar (0)

Svar #7
19. februar 2023 af ringstedLC

Det ku' godt være...

Bestem og indtegn den parallelle tangent og se om det passer.


Svar #8
20. februar 2023 af Moehy

#7

Det ku' godt være...

Bestem og indtegn den parallelle tangent og se om det passer.

Det er (2 , 4) ikke ???


Svar #9
20. februar 2023 af Moehy

Efter at have indtegnet det, jeg tror på at røringspunktet er (0 , 2) ?


Brugbart svar (0)

Svar #10
20. februar 2023 af ringstedLC

#9: Det er jo røringspunktet for t. Læs opgaven igen!


Svar #11
20. februar 2023 af Moehy

#10

#9: Det er jo røringspunktet for t. Læs opgaven igen!

Du har ret, røringspunktet er (4,4)

Det vil sige, at tangentlinjen er y = 4.5x - 14


Brugbart svar (1)

Svar #12
20. februar 2023 af ringstedLC

Korrekt.


Skriv et svar til: Hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.