Fysik

Energilagre - flywheel

25. februar 2023 af FMK - Niveau: Universitet/Videregående

Hej, jeg sidder fast i opgave 2B: 


I.B. Stål med flydespænding τmax=225 MPa og densitet p=8000 kg/m3 bruges til svinghjul til korttids-energilagring. Brug dimensionsanalyse til at beregne den maksimale hastighed U [m/s]for et svinghjul af stål.

U = sqrt(τmax/p) 

2.B. Et svinghjul af stål, der kører med maksimal hastighed, se ovenstående opgave. Antag, at alt stålet befinder sig i den yderste radius. Svar: 14kJ/kg   

Jeg tænker e=E/m og at jeg skal bruge den kinetiske energi for rotation, E=1/2*I*ω^2, og at inertimomenter må være m*r^2. Men jeg kan ikke få noget der giver mening...  


Svar #1
25. februar 2023 af FMK

Lige meget jeg har løst den da jeg ved at U=r*ω og r=1.


Skriv et svar til: Energilagre - flywheel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.