Kemi

Mængdeberegning

28. februar kl. 22:56 af Nielsen7535 - Niveau: C-niveau

Jeg har fåert stillet denne opgave, og jeg er helt vildt forvirret. Jeg håber, at der er nogen, der kan hjælpe mig ud af min knibe. 

0,74 matriumfosfat tilsættes vand til 2,0L.
1. Hvor mange gram natriumfosfat skal afvejes?
2. Hvad er stofmængdekoncentrationen c af natriumfosfat i opløsningen?
3. Hvad er de aktuelle koncentrationer af ionerne?
[Na+] =
[PO43-] =


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. februar kl. 23:35 af AngelOneOne

Hej,

1) ??? Der står jo allerede i opgaveteksten hvor mange gram (regner jeg med det er) der er tilsat til 2,0 L vand...

2) 0,74 g natriumphosphat = 0,74 / 163,94 g/mol (Na3PO4's molvægt) = 0,0045 mol/2 L = 0,0023 mol/L (M)

3) Na3PO4 indeholder 3 mol Na+ og 1 mol PO43- så det vil sige:

[Na+] = 0,0023 mol/L • 3 = 0,0069 mol/L (M)

[PO43-] = 0,0023 mol/L • 1 = 0,0023 mol/L (M)

- - -

/Angel


"The Universe is under no obligation to make sense to you" - Niel deGrasse Tyson
Look deep into nature, and then you will understand everything better” - Albert Einstein


Skriv et svar til: Mængdeberegning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.