Matematik

Procentvise stigninger

17. marts kl. 20:45 af Quixotic - Niveau: C-niveau

Jeg har nogle ligninger som jeg ikke helt forstår om jeg har gjort rigtigt. Vi får at vide at vi skal finde hvor mange procent x stiger hver gang y stiger med 27% ud fra disse ligninger. Hvilke formler er det som jeg skal?
1. f(x) = x^1,18
2. f(x) = 2,5x^1,87
3. f(x) = 0,24x^-1,99
4. f(x) = 211x^2,1


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. marts kl. 21:20 af peter lind

se formel 98 side 17 i din formelsamling


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. marts kl. 22:58 af SuneChr

          f (x) = b·xa
       f (h·x) = b·(h·x)a = ha ·f (x)
             ha = 1,27


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. marts kl. 17:02 af mathon

\small \begin{array}{llllllll} \textbf{potensfunktioner:}\\&& 1+r_x=(1+r_y)^{\frac{1}{a}}\\\\&\textbf{1.}&1+r_x=1.27^{\frac{1}{1.18}}=1.22453\\\\&& r_x=0.22453&&&=&22.5\%\\\\\\&\textbf{2.}&1+r_x=(1+r_y)^{\frac{1}{a}}\\\\&&1+r_x=1.27^{\frac{1}{1.87}}=\\\\&& r_x=?&&&=&?\% \end{array}


Skriv et svar til: Procentvise stigninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.