Matematik

harmonisk svingning

28. marts kl. 18:06 af javannah5 - Niveau: B-niveau

Kan nogle hjælpe mig med denne opgave? Hvordan starter jeg ud?

Vedhæftet fil: 2023-03-28 (3).png

Brugbart svar (0)

Svar #1
28. marts kl. 18:35 af AMelev

Se figuren ved (119) side 22 i din formelsamling.


Svar #2
28. marts kl. 19:06 af javannah5

Er t2=8 og t1=-5?

Også hvad er det tegn, som jeg har tegnet en cirkel rundt omkring?

Vedhæftet fil:2023-03-28 (5).jpg

Brugbart svar (0)

Svar #3
28. marts kl. 20:43 af Eksperimentalfysikeren

Tegnet er et lille omega. Det bruges til vinkelhastighed for roterende bevægelser og vinkelfrekvens for svingninger: ω = 2πf.


Svar #4
28. marts kl. 21:18 af javannah5

Men hvad skal jeg præcis skrive i stedet for ω?


Brugbart svar (0)

Svar #5
28. marts kl. 21:23 af ringstedLC


Brugbart svar (0)

Svar #6
28. marts kl. 21:23 af ringstedLC

#2: Nej. Hvis du skal bestemme T, så brug t1 = 0 og aflæs t2 på x-aksen ved den næste helperiodes begyndelse. Tip: Tænk over enhedscirklens omkreds.

Og så var det figuren I formel (119), - ikke formlen, du skal bruge til at finde A (amplituden) i opgaven.

#4: Dét ved du først, når T er bestemt.


Svar #7
28. marts kl. 21:31 af javannah5

Jeg forstår ikke. Hvordan fandt du frem til, at  t1 er 0, og hvordan aflæser jeg t2 på x-aksen, forstår ikke hvad du mener med "næste helperiodes begyndelse". Og hvis jeg ikke skal bruge formlen i (119), hvad skal jeg så bruge?


Brugbart svar (0)

Svar #8
28. marts kl. 21:57 af Eksperimentalfysikeren

Der er kun bedt om værdien af A i den opgave, du har vedhæftet. Hvis der ikkeer andet, skal du koncentrere dig om A. Du skal ikke bruge formelsamlingen her, du skal aflæse A på kurven.

(Jeg har ikke formelsamlingen, så jeg kan ikke se figuren i formelsamlingen)


Svar #9
28. marts kl. 22:08 af javannah5

Hvordan aflæser jeg A på kurven?


Brugbart svar (0)

Svar #10
28. marts kl. 22:19 af AMelev

Hvor står A på figuren?


Svar #11
28. marts kl. 23:03 af javannah5

Er A 4?


Brugbart svar (0)

Svar #12
28. marts kl. 23:39 af ringstedLC

#11: Ja.

#7: T er tiden/afstanden mellem to bølgetoppe, to bølgedale eller afstanden mellem fx to helperioders begyndelspunkter. En helperiode er en hel svingning. Din graf har to hele svingninger plus noget ekstra.

Da både toppe og dale ikke ligger ved sikre aflæsningspunkter, bør man søge andre punkter. (0, sin(0)) = (0, 0) er et sikkert punkt. En helperiode senere har du en x-værdi på ca. 6.28.... Derfor tippet om enhedscirklens omkreds.


Skriv et svar til: harmonisk svingning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.