Matematik

Differentialkvotient

01. april kl. 11:02 af Louisepac - Niveau: A-niveau

Hvordan bestemmer jeg differential kvotient af 1/kubikroden af 3 ?


Brugbart svar (1)

Svar #1
01. april kl. 11:05 af SuneChr

\frac{1}{\sqrt[3]{x}}=x^{-\frac{1}{3}}  Benyt  (xn)' = nxn - 1


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. april kl. 20:22 af Rumballsm

Husk nu potensreglen;\sqrt[3]{x}=x^{\frac{1}{3}}

Heraf får man:

\frac{\mathrm{d} }{\mathrm{d} x}(\sqrt[3]{x}) =\frac{\mathrm{d} }{\mathrm{d} x}(x^{\frac{1}{3}})=\frac{1}{3}\cdot x^{\frac{-2}{3}} =\frac{1}{3\cdot x^{\frac{2}{3}}}


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. april kl. 20:45 af ringstedLC

#0: Hvis "kubikroden af 3" skulle være kubikroden af x, så brug #1.

Hvis du søger diff.-kvotienten af det skrevne:

\begin{align*} \left(\frac{1}{\sqrt[3]{3}}\right)'=k' &= 0 \end{align*}


Skriv et svar til: Differentialkvotient

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.