Fysik

BEREGNING AF FREKVENS

08. april kl. 12:02 af lepidoptera - Niveau: B-niveau

Beregn frekvensen af lys med bølgelængden 567 nm

Hjælp jeg er helt lost


Brugbart svar (1)

Svar #1
08. april kl. 12:54 af peter lind

Brug at bølgelængde * frekvens = lyshastigheden


Brugbart svar (1)

Svar #2
08. april kl. 14:33 af ringstedLC

\begin{align*}\textup{B\o lgeligningen}:\\v &= \lambda \cdot f \\ f &= \frac{\mathbf{c}}{\lambda } &&,\;\mathbf{c}=\textup{lyset hastighed} \\ &= \frac{\mathbf{c}}{567\,\textup{nm}}=\frac{\mathbf{c}}{567\cdot 10^{-9}\,\textup{m}} \\ f &= ...\,\frac{\frac{\textup{m}}{\textup{s}}}{\textup{m}} =...\,\tfrac{\textup{1}}{\textup{s}}=...\,\textup{Hz} \\ \textup{eller}:\\ f &= \frac{\mathbf{c}}{567\,\textup{nm}} \\ f &= ...\,\frac{\frac{\textup{m}}{\textup{s}}}{\textup{nm}} =...\,\textup{G}\,\tfrac{1}{\textup{s}}=...\,\textup{GHz} \end{align*}

Skriv ikke med store bogstaver!


Skriv et svar til: BEREGNING AF FREKVENS

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.