Fysik

Rumfysik

09. april kl. 14:58 af Mikkeline123 - Niveau: A-niveau

Hej. Nogen der kan hjælpe med opgave b)?


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. april kl. 15:11 af peter lind

Det har du jo fået svar på tidligere. Hvis der er noget du ikke forstår i besvarelsen, må du spørge der. Der er ingen grund til at vi skal starte forfra.


Svar #2
09. april kl. 15:29 af Mikkeline123

Det er ikke den samme opgave

Brugbart svar (0)

Svar #3
09. april kl. 15:47 af peter lind

Undskyld. Du har ret.


Brugbart svar (0)

Svar #4
09. april kl. 16:01 af peter lind

Skovområdet reflekterer 0,11*solintensiteten*areal =  I1

Heraf modtager 0,35*I1*areal af modtager/(2π*R2) hvor R er satelittens højde over jordoverfladen


Svar #5
09. april kl. 16:17 af Mikkeline123

Hvad er R? Er den så 5 sekunder?

Brugbart svar (0)

Svar #6
09. april kl. 16:37 af peter lind

R er satellitens højde over jordoverfladen. Lyset spredes jævnt over alle retninger over en halvkugle, hvor arealet er 2π*R2. D.v.s at den er faldet med brøkdelen 1/(2π*R2). Det skal så ganges med modtagerens areal.


Svar #7
09. april kl. 22:41 af Mikkeline123

Det forstår jeg ikke helt

Brugbart svar (0)

Svar #8
10. april kl. 00:04 af ringstedLC

Forstil dig en "skov" på 1 m2, der udsender en intensitet = 650 W/m2 • 11% lodret op. I Sentinel's højde R = 7.164 • 106 m - rJord er intensiteten "fortyndet" udover et større areal pga. Jordens krumning. Samtidig er den reduceret med 35% pga. atmosfærens dæmpning.

Hele opgavens skovareal udsender den samme intensitet fordelt på overfladen af en halvkugle som Sentinel tangerer i 5 sek. med sin modtager.

Husk at energi = effekt • tid


Svar #9
10. april kl. 00:09 af Mikkeline123

Okay så i den formel i #4 der er R = 7,164•10^6 - r(jord)

Brugbart svar (0)

Svar #10
10. april kl. 01:06 af ringstedLC

Ja. Du skal huske, at banens radius, når der regnes omløbstid, hastighed osv. er afstanden til baneplanens/Jordens centrum/tyngdepunkt. rJord slås op.


Svar #11
10. april kl. 13:10 af Mikkeline123

#8 hvad skal jeg bruge energien til i der hvor der står energi=effekt*tid?


Brugbart svar (0)

Svar #12
10. april kl. 13:54 af ringstedLC

Genlæs b)


Svar #13
10. april kl. 13:56 af Mikkeline123

men ud fra formlen i 4# vil jeg jo komme frem til energien og kan ikke lige se hvordan jeg skal have energi=effekt*tid formlen med?


Brugbart svar (0)

Svar #14
10. april kl. 14:56 af peter lind

Formlen giver effekten. Ganger du den med de 5 sekunder, som er tiden du måler i, får du energien


Brugbart svar (0)

Svar #15
10. april kl. 15:09 af ringstedLC

Nej, du får en effekt.

#4:

\begin{align*} 0.11\cdot I_{Sol}\cdot A_{skov} &= 0.11\cdot \frac{P_{Sol}}{\textup{m}^2}\cdot A_{skov}=P_{skov} \\ I_{halv} &= \frac{0.35\cdot P_{skov}}{2\,\pi\,R^2} \\ P_{det} &= I_{halv}\cdot A_{det} \\ E_{det} &= P_{det}\cdot t \end{align*}

Skovens reflekterer en effekt op på en halvkugleflade. Den intensitet "omdannes" af detektoren til en effekt over 5 sek. Det giver en energi.


Skriv et svar til: Rumfysik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.