Matematik

Differentielregning (AKUT HJÆLP)

26. april 2023 af Adl9 - Niveau: A-niveau

Har brug for hjælp til nedenstående opgave, har lavet opgave a.


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. april 2023 af peter lind

se formel 130 side 24 i din formelsamling.


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. april 2023 af mathon


Brugbart svar (1)

Svar #3
26. april 2023 af mathon

\small \begin{array}{lllllll}\textbf{a)}\\&& f{\, }'(x)=4\cdot \frac{1}{x}-2\\\\\\\textbf{b)}\\&& f{\, }'(1)=4\cdot \frac{1}{1}-2=2\\\\&\textup{tangentligning}\\&\textup{i }\left (1,f(1) \right )\textup{:}\\&& y=f{\, }'(1)\cdot \left ( x-1 \right )+f(1)\\\\&& y=2\left ( x-1 \right )+4\cdot \ln(1)-2\cdot 1+8\\\\&&y=2x-2+4\cdot 0-2+8\\\\\\&&y=2x+4 \end{array}


Svar #4
26. april 2023 af Adl9

#3

\small \begin{array}{lllllll}\textbf{a)}\\&& f{\, }'(x)=4\cdot \frac{1}{x}-2\\\\\\\textbf{b)}\\&& f{\, }'(1)=4\cdot \frac{1}{1}-2=2\\\\&\textup{tangentligning}\\&\textup{i }\left (1,f(1) \right )\textup{:}\\&& y=f{\, }'(1)\cdot \left ( x-1 \right )+f(1)\\\\&& y=2\left ( x-1 \right )+4\cdot \ln(1)-2\cdot 1+8\\\\&&y=2x-2+4\cdot 0-2+8\\\\\\&&y=2x+4 \end{array}

Hvordan bliver det =2 til f'(x)


Brugbart svar (0)

Svar #5
26. april 2023 af ringstedLC

Der står:

\begin{align*} f'({\color{Red} 1}) &= -2 \end{align*}


Brugbart svar (0)

Svar #6
27. april 2023 af mathon

Der står:

\small \begin{align*} f{\, }'({\color{Red} 1}) &= 2 \end{align*}


Brugbart svar (0)

Svar #7
27. april 2023 af ringstedLC

#5 Ups! #6 er rigtig.

PS. Verdens mindste musehul er optaget.


Skriv et svar til: Differentielregning (AKUT HJÆLP)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.