Matematik

harmonisk svingning

08. maj 2023 af bruger675 (Slettet) - Niveau: B-niveau

en som vil hjælpe med den her? Har fundet A og k. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. maj 2023 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. maj 2023 af ringstedLC


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. maj 2023 af mathon

                     \small f(x)=3\cdot \sin\left ( -2x+0 \right )+4


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. maj 2023 af ringstedLC

Der er to helbølger mellem t = 0 og t  = 2π :

\begin{align*} T &= \pi \\\omega &= \frac{2\,\pi}{T} \end{align*}


Brugbart svar (0)

Svar #5
08. maj 2023 af ringstedLC

Vedhæftet fil:_0.png

Brugbart svar (0)

Svar #6
09. maj 2023 af Eksperimentalfysikeren

Sinusfunktionen er periodisk med perioden 2π. Den ffunktion, der er vist på figuren, er periodisk med perioden π. Derfor skal ωπ være 2π, så ω=2.

Sinusfunktionen er en ulige funktion, hvilket vil sige, at sin(-x) = -sin(x). Det bevirker, at grafen er punktsymmetrisk om (0,0). f(x) har også et symmetripunkt for x=0, nemlig (0,k). I symmetripunktet er sinus voksende, mens f(x) er aftagende. Det er derfor fristende at skifte fortegn på ω, men det gør man ikke i forbindelse med svingninger. I stedet adderer man en konstant til fasen, så man forskyder sinusfunktionen en halv periode. En halv periode for sinusfunktionen er π, så fasen bliver 2x+π og altså φ=π.


Brugbart svar (0)

Svar #7
11. maj 2023 af mathon

                     \small \small\textup{dvs }\; \; f(x)=3\cdot \sin\left ( 2x+\varphi \right )+4


Skriv et svar til: harmonisk svingning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.