Kemi

Ligevægtskonstanten, Kc

20. maj kl. 20:27 af alma00 - Niveau: Universitet/Videregående

Hej :) 

Jeg kæmper lidt med denne opgave, håber i kan hjælpe:

5,00 mol ammoniak (NH3) fyldes i en ellers tom 10 L beholder, og ligevægten med dinitrogen og dihydrogen indstiller sig. Ved ligevægt finder man 0,300 M H2(g). Beregn ligevægtskonstanten, Kc, for reaktionen:
N2(g) + 3 H2(g) ? 2 NH3(g).


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. maj kl. 21:21 af mathon

                         \small \begin {array}{lllllll}&& N_2\,_{\textit{(g)}}\;+\;3\,H_2\,_{\textit{(g)}}\;\rightleftharpoons \; 2\,NH_3\,_{\textit{(g)}}\\\\&\textup{Ligev\ae gtsbr\o k:}\\&& \frac{\left [ N H_3 \right ]^2}{\left [ N_2 \right ]\cdot \left [ H_2 \right ]^3}=\frac{\left ( 0.5\;\mathrm{M}-2x \right )^2}{\left [ x \right ]\cdot \left [3x \right ]^3}=K_c\\\\&\textup{og}\\\\&&3x=0.300\;\mathrm{M}\\\\&& x=0.100\;\mathrm{M}\\\\&\textup{hvoraf}\\&&\frac{\left( 0.5\;\mathrm{M}-2\cdot \left ( 0.100\;\mathrm{M} \right ) \right )^2}{\left ( 0.100\;\mathrm{M} \right )\cdot \left ( 3\cdot \left ( 0.100\;\mathrm{M} \right ) \right )^3}=K_c=33.33\;\mathrm{M^{-2}} \end{array}


Svar #2
22. maj kl. 07:23 af alma00

Tak for hjælpen :))


Skriv et svar til: Ligevægtskonstanten, Kc

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.