Fysik

Lydens hastighed

02. juni kl. 13:52 af Mathian - Niveau: C-niveau

Hej venner 

Jeg forsøger at komme frem til lydens hastighed ved hjælp af Phet Colorado. 

Jeg tænker hvis jeg har lamda (bølgens længde) og frekvensen (1/t), så kan jeg komme frem til konstanten 340 m/s for lydens hastighed i atmosfærisk luft. 

107,3 cm = 1,073 m 

Jeg kan se det tager 3 m/s for en svingning.  

3*10^-3 = 333.333333,  (1/333.33333)*1.073  = jeg får et helt galt resultat. Kan nogen hjælpe :( ?  

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. juni kl. 15:41 af jl9

Hvis svingningstiden er 3ms = 0,003s, så er frekvensen 1/0,003 Hz. Så er med bølgeligningen:

Hastigheden = Bølgelængde * Frekvens


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. juni kl. 23:25 af Eksperimentalfysikeren

Det det, du har regnet ud er λ*T, det skulle være λ*f  = λ/T.

3*10^-3 = 333.333333

Skulle nok have været: f = 1/3*10^-3s = 333.333333Hz

Brug altid enheder i udregningerne. De afslører den slags fejl.


Svar #3
03. juni kl. 01:58 af Mathian

Mange tak


Brugbart svar (0)

Svar #4
03. juni kl. 10:25 af ringstedLC


Brugbart svar (0)

Svar #5
03. juni kl. 10:25 af ringstedLC

\begin{align*} v=\lambda \cdot f &= \frac{\lambda}{T} \\ &= \frac{107.3\cdot 10^{-2}}{3\cdot 10^{-3}}\,\tfrac{\textup{m}}{\textup{s}} \\ v &= \frac{1073}{3}\,\tfrac{\textup{m}}{\textup{s}}=358\,\tfrac{\textup{m}}{\textup{s}} \end{align*}


Svar #6
04. juni kl. 14:43 af Mathian

Tusind tak


Skriv et svar til: Lydens hastighed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.