Matematik

Amalienborgs palæer

19. august 2023 af SuneChr - Niveau: A-niveau

.SP 190820230017.PNG

Vedhæftet fil: SP 190820230017.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
19. august 2023 af Stygotius (Slettet)

Mon vi ikke skulle sige: "...mere end halvdelen af palæerne er tilidelt et rigtigt svar" ???

*Halvdelen af palæerne" er dog -logisk betragtet- et indirekte objekt (hensynsled) i en passiv sætning.


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. august 2023 af peter lind

Det er en binomialfordeling med n=8, p=½


Svar #3
19. august 2023 af SuneChr

Ang. # 1
Lad de fire "kongekort" være blå og de fire "adelskort" røde.
Opgaven er, på oversigtskortet, at placere ét blåt kort plus ét rødt kort på hvert af de fire palæer.
Sætningen øverst # 1 vil derfor ikke kunne fuldstændiggøre kravet om tildeling af rigtige svar.
Ang. # 2
Må tænke over. Der er 42 sammenstillinger af kortparrene "blå plus rød", heraf netop 4 sammen-
stillinger med begge svar rigtige.


Svar #4
19. august 2023 af SuneChr

Hvis vi begynder med at fordele de blå kort ud over de fire palæer, skulle det give 4! fordelinger i alt.
Dernæst de røde kort med samme 4! fordelinger.
"Blå plus rød" fordelingen giver da i alt (4!)2 mulige udfald.
Vi mangler nu at udfinde de gunstige udfald for ét rigtigt svar for hvert af tre - og for hvert af fire palæer
henholdsvis begge rigtige svar for hvert af tre - og for hvert af fire palæer.


Brugbart svar (0)

Svar #5
19. august 2023 af Stygotius (Slettet)

Ad #3: “Må tænke over” ???

Svar #6
19. august 2023 af SuneChr

# 5
Må (have tid til at) tænke over indlægget, som anført i # 2, da jeg ikke umiddelbart kan se, at en
binomialfordeling  p(X=j)=\binom{8}{j}\left ( \frac{1}{2} \right )^{j}\left ( \frac{1}{2} \right )^{8-j} angiveligt skulle være anvendelig.


Svar #7
26. august 2023 af SuneChr

Sandsynligheden for at 3 eller 4 palæer hver har fået mindst ét rigtigt svar er 125/576 = 0,2170...


Svar #8
26. august 2023 af SuneChr

Godt og vel  1/af turisterne vil således forventes at kunne bestå "guide prøven" (uden at have hørt efter).


Skriv et svar til: Amalienborgs palæer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.