Matematik

andengradspolynomium

07. september 2023 af ukendtbruger2 (Slettet) - Niveau: B-niveau

hvordan løser jeg opgaven? den er vedhæftet


Brugbart svar (1)

Svar #1
07. september 2023 af Amatøren

Hej,

a) Af f(-1) = 0 og f(5) = 0, ved vi at grafen for det givne andengradspolynomium skærer x-aksen for x = -1 og

x = 5.

Det oplyses at a er et negativt tal. Da a angiver hvorvidt parablens grene peger opad eller nedad, skal vi altså tegne grafen for en parabel, hvis grene peger nedad og som skærer x-aksen i -1 og 5. 

b) Konstanten b angiver hældningen på tangenten i det punkt, hvor parablen skærer y-aksen. Altså er fortegnet for konstanten b negativt, hvis hældningen på tangenten i punktet er negativt, og omvendt.

Konstanten c angiver andenkoordinaten til grafens skæring med y-aksen.


Svar #2
07. september 2023 af ukendtbruger2 (Slettet)

tusind tak!


Skriv et svar til: andengradspolynomium

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.