Kemi

pH af en pufferopløsning

24. september kl. 19:49 af Basm0031 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej, er der nogen som ved hvordan man løser denne opgave? Mange tak på forhånd :D

Patienter med grøn stær skal dagligt dryppe øjnene med en vandig opløsning af latanoprost. I øjendråberne fastholdes pH ved hjælp af en pufferopløsning bestående af dihydrogenphosphat og hydrogenphosphat. En sådan puffer kan fremstilles ved at overføre 1,40 g Na2HPO4· 2H2O og 3,51 g NaH2PO4· H2O til en 100 mL målekolbe og fylde op til stregen med vand.

c) Beregn pH i pufferopløsningen ved 25 °C


Brugbart svar (1)

Svar #1
24. september kl. 21:03 af mathon

                        \small \small \begin{array}{llllll} pH=&pK_{s2}+\log\left ( \frac{\left [ HP{O_4}^{2-} \right ]}{\left [ H_2P{O_4}^{-} \right ]} \right )=\\\\& 7.21+\log\left ( \frac{\frac{1.40\;\mathrm{g}}{(141.96+2\cdot 18.016)\;\mathrm{\frac{g}{mol}}}/\left (0.1\;\mathrm{L} \right )}{\frac{3.51\;\mathrm{g}}{(119.98+18.016)\;\mathrm{\frac{g}{mol}} / \left (0.1\;\mathrm{L} \right )}}\right ) \end{array}


Svar #2
24. september kl. 21:23 af Basm0031 (Slettet)

#1

                        \small \small \begin{array}{llllll} pH=&pK_{s2}+\log\left ( \frac{\left [ HP{O_4}^{2-} \right ]}{\left [ H_2P{O_4}^{-} \right ]} \right )=\\\\& 7.21+\log\left ( \frac{\frac{1.40\;\mathrm{g}}{(141.96+2\cdot 18.016)\;\mathrm{\frac{g}{mol}}}/\left (0.1\;\mathrm{L} \right )}{\frac{3.51\;\mathrm{g}}{(119.98+18.016)\;\mathrm{\frac{g}{mol}} / \left (0.1\;\mathrm{L} \right )}}\right ) \end{array}

Tusind tak for hjælpen, Mathon. Du er altid en stor hjælp :D


Skriv et svar til: pH af en pufferopløsning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.