Fysik

kW vs kWh

27. september kl. 15:20 af Alrighty - Niveau: C-niveau

Hvordan kan 2*7,5 kW give 15 kWh hvis 1 kWh beskriver mængden af energi afgivet over 1 time for 1 kW? Så er 2*7,5 kW jo stadig 7,5 kWh, da det er 7,5 kW leveret over 2 timer? Altså 7,5 kWh for hver time


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. september kl. 15:22 af mathon

1 kW er en effektenhed

1kWh er en energienhed


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. september kl. 15:26 af mathon

Effekten 15 kW leveret i 2 timer
giver energileverancen
                                            \small E=P\cdot t=(15\;\mathrm{kW})\cdot \left ( 2\;\mathrm{h} \right )=30\;\mathrm{kWh}
 


Svar #3
27. september kl. 15:35 af Alrighty

Som jeg forstår det, er 15 kWh 15 kW leveret over 1 time. Så hvis man ganger 15 kW med to timer, er det bare 15 kWh leveret hver time for 2 timer. Hvis det er 30 kWh er det 30 kW leveret over 1 time


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. september kl. 15:53 af mathon

men samme energimængde:

                                                  \small E=\left (15\;\mathrm{kW} \right )\cdot \left ( 2\;\mathrm{h} \right )=\left (30\;\mathrm{kW} \right )\cdot \left ( 1\;\mathrm{h} \right )=30\;\mathrm{kWh}


Svar #5
27. september kl. 16:44 af Alrighty

Men kan det ikke være relevant om den samme energimængde bliver leveret over 1 time (30 kWh) eller over to timer (15 kWh per time over to timer)?


Brugbart svar (0)

Svar #6
27. september kl. 17:51 af mathon

Du skrev i #0 

                               \small 2\cdot \left (7.5\;\mathrm{kW} \right )=15\;\mathrm{kWh, }\textup{ hvilket er forkert.}

...

Men kan det ikke være relevant om den samme energimængde bliver leveret over 1 time (30 kWh) eller over to timer (15 kWh per time over to timer)?
                       

Det kommer jo an på, hvor "energi-travlt" man har.


Brugbart svar (0)

Svar #7
27. september kl. 19:32 af Eksperimentalfysikeren

Hvis effekten er 7,5kW, så leveres der eergimængden 7,5kWh hver time, så over 2 timer leveres der 2*7,5kWh = 15kWh.

I mindre skala:

En lampe på 25W omdanner hvert sekund 25J elektrisk energi til lys og varme. Hvis den lyser i 5 sekunder, omdanner den 5*25J = 5s*25W = 125Ws = 125J.

Det er i det væsentlige det samme, der er tale om her, bortset fra, at i dette tilfælde bruger man enhederne J, W og s, hvor man i det store tilfælde bruger henholdsvis kWh, kW og h. I det lille tilfælde kan man skrive J i stedet for Ws. I det store tilfælde har man ikke et specielt navn for kWh.


Skriv et svar til: kW vs kWh

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.