Matematik

Beviser

28. september 2023 af Lalode - Niveau: A-niveau

Hej 

Jeg har lidt problemer med at finde ud af hvordan jeg viser at:

 d/(dx) (ex+e-x)/(2) = (ex+e-x)/(2)


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. september 2023 af M2023

#0. Det giver det heller ikke...d/(dx) (ex+e-x)/2 = [d/(dx) (ex) + d/(dx)(e-x)]/2 = (ex - e-x)/2 


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. september 2023 af we123

 d/(dx) (ex+e-x)/(2)= d/(dx) cosh(x) = sinh(x) = (ex-e-x)/(2)
https://da.wikipedia.org/wiki/Hyperbolske_funktioner


Svar #3
28. september 2023 af Lalode

Hovsa min fejl den hedder:

d/(dx) (ex+e-x)/2  =  (ex-e-x)/2


Brugbart svar (1)

Svar #4
28. september 2023 af MentorMath

#0

Alternativt, hvis ikke du kender til de hyperbolske funktioner:)

Hvis I har haft om hyperbolske funktioner i undervisningen, er udledningen i #2 en klart mere elegant måde at vise det på. 


Svar #5
29. september 2023 af Lalode

Mange tak det var en kæmpe hjælp:)


Skriv et svar til: Beviser

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.