Matematik

Sandsynlighedsregning

01. oktober 2023 af Fatima1602 - Niveau: B-niveau

Jeg har det svært med denne opgave. Hjælpemidler er ikke tilladt i denne opgave

Tak på forhånd

Vedhæftet fil: Dok2...docx

Svar #1
01. oktober 2023 af Fatima1602

Hov, glemte lige resten af opgaven

Vedhæftet fil:Dok 5.docx

Brugbart svar (0)

Svar #2
01. oktober 2023 af Amatøren

Hej igen.

Har prøvet at vise metoden. 


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. oktober 2023 af Amatøren

#2

Ups, fik ikke hele billedet med.


Brugbart svar (0)

Svar #4
01. oktober 2023 af Amatøren

Arhh.. Nu burde det hele være med:) 


Svar #5
01. oktober 2023 af Fatima1602

Tak, er dog bare lidt forvirret omkring hvilken besvarelse der hører til a) og b)


Brugbart svar (0)

Svar #6
01. oktober 2023 af Amatøren

Vi har bestemt a) K(8,3) - på hvor mange måder vi kan udvælge 3 elever ud af i alt 8 elever - i bestemmelsen af b).

a)

K(8,3) = ... (Rettelse)!!! Vi glemte at gange med 6 i tælleren. (56*6)/6.

b) 

Sandsynligheden for at der vælges to drenge og en pige ud af de 8 elever:

P = P1·P2 , hvor P1 er sandsynligheden for, at der vælges 1 pige ud af de 8, og hvor P2 er sandsynligheden for, at der vælges 2 drenge ud af de 8.


Brugbart svar (0)

Svar #7
01. oktober 2023 af Amatøren

Nu burde det være mere rigtigt. Undskyld fejlen - havde ikke så meget tid, så det gik lige lidt stærkt.


Brugbart svar (0)

Svar #8
01. oktober 2023 af ringstedLC

#4:

\begin{align*} K(8,3)=\frac{8!}{3!\cdot 5!} &= \frac{8\cdot 7\cdot 6}{3\cdot 2\cdot 1} \\ &= \frac{{\color{Red} 56}\cdot 6}{6} \\ K(8,3) &= 56 \\ P(1\;p) &= \frac{K(2,1)}{56}= \frac{2}{56}\approx 0.0357=3.6\% \end{align*}


Skriv et svar til: Sandsynlighedsregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.