Matematik
Renteformel
25. oktober 2023 af
hfstudentt
-
Niveau: C-niveau
Hej. En opg. lyder således: “På en konto indsætter du 2500 kr. Du får 4 % i rente pr år. Hvor meget står der efter 2 år? Hvor stor skulle den månedlige rente være, hvis du skulle have det samme til at stå på kontoen efter 2 år?”
Jeg er godt kommet frem til, at efter 2 år med en rente på 4% pr. år. vil der være 2704 kr. på kontoen.
Men jeg ved ikke, hvordan jeg skal komme frem til, hvor stor skulle den månedlige rente være, hvis du skulle have det samme til at stå på kontoen efter 2 år?
Dette er renteformlen, jeg skal bruge: Kn = K0 · (1 + r)n
På forhånd tak :-)
Jeg er godt kommet frem til, at efter 2 år med en rente på 4% pr. år. vil der være 2704 kr. på kontoen.
Men jeg ved ikke, hvordan jeg skal komme frem til, hvor stor skulle den månedlige rente være, hvis du skulle have det samme til at stå på kontoen efter 2 år?
Dette er renteformlen, jeg skal bruge: Kn = K0 · (1 + r)n
På forhånd tak :-)
Svar #1
25. oktober 2023 af peter lind
Da der er 12 måneeder på 1 år må der gælde
(1+rm)12 = 1+r hvor rm er den månedlige rente
Skriv et svar til: Renteformel
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
