Fysik

Nuklearmedicin

12. november 2023 af Nadi2020 - Niveau: Universitet/Videregående

7) Hvis aktiviten af en 99mTC kilden er 6 GBq  klokken 18.00, hvad var aktiviteten af kilden så samme dag kl 8.00?


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. november 2023 af mathon

\small \begin{array}{lllllll} &&T_{\frac{1}{2}}=6.01\;\mathrm{h}\\\\ \textup{Brug}\\&& A_{\, 18:00}=A_{\,8:00}\cdot \left ( \frac{1}{2} \right )^{\frac{t}{T_{\frac{1}{2}}}}\\\\&& A_{\,8:00}=\frac{A_{\, 18:00}}{ \left ( \frac{1}{2} \right )^{\frac{t}{T_{\frac{1}{2}}}}}=A_{\, 18:00}\cdot 2^{\frac{t}{T_{\frac{1}{2}}}}\\\\&& A_{\,8:00}=6\;\mathrm{GBq}\cdot 2^{\frac{10}{6.01}}=18.7\;\mathrm{GBq} \end{}


Skriv et svar til: Nuklearmedicin

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.