Dansk

Bevis for differentiertation

24. november 2023 af SkolleNørd - Niveau: B-niveau

Hej

Er der nogle der kan hjælp med bvis for dette?

OG IKKE NOGTE MED ''LIM, kun funktion og tallene.


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. november 2023 af jl9

Hej

Hvis der er mere beskrivelse omkring opgaven så er det fordel at vedhæfte hele opgaven, samt hvad du søger hjælp til. Det ser ud til at være under emnet Matematik men der mangler noget


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. november 2023 af Anders521

#0

\begin{align*} \frac{f(x_0+\Delta x)-f(x_0)}{\Delta x} &= \frac{(x_0+\Delta x)^3-x_0^3}{\Delta x}\\ &= \frac{x_0^3+3x_0^2\Delta x + 3x_0 \Delta x^2+\Delta x^3-x_0^3}{\Delta x}\\ &= 3x_0^2+3x_0 \Delta x+\Delta x^2\\ &= 3x_0^2, \quad \textup{n\r{a}r}\quad \Delta x \rightarrow0 \end{align*}

Intet lim, kun funktionen og tal.


Svar #3
25. november 2023 af SkolleNørd

#2
#0



Intet lim, kun funktionen og tal.


Jeg har fået at vide at jeg skal då den didferentieret gennem beviset og følge de tre trin som jeg ikke helt forstår?

Skriv et svar til: Bevis for differentiertation

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.