Kemi

Neutralisering

15. januar kl. 23:10 af eleeeev - Niveau: Universitet/Videregående

Hej, jeg har følgende opgave:

Angiv hvor mange mol Mg(OH)2, der skal indtages for at neutralisere 400 mL mavesaft med et pH=2.


1 0,002 mol Mg(OH)2. - facit
2 0,004 mol Mg(OH)2. 
3 0,01 mol Mg(OH)2. 
4 0,02 mol Mg(OH)2. 
5 0,5 mol Mg(OH)2. 

Jeg antager at stofmængderne skal være lig med hinanden, men kan ikke finde frem til n? 

På forhånd tak!:)


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. januar kl. 09:04 af mathon

Mavesaft indeholder \small HCl\,_{\textit{(aq)}}.

         Reaktionsforhold: \small HCl:Mg(OH)_2=2:1=1:\tfrac{1}{2}

         \small \begin{array}{lllllll}& \textup{En }400\;\mathrm{mL} \; HCl \textup{ med }pH=2\\& \textup{er }10^{-2}\;\mathrm{M}=0.01\;\mathrm{M}\textup{ og indeholder:}\\&& n_{\textup{HCl}}=\left ( 0.400\;\mathrm{L} \right )\cdot \left ( 0.01\;\mathrm {\frac{mol}{L}} \right )=0.004\;\mathrm{mol }\; H_3O^+\\ \textup{som er}&\textup{\ae kvivalent med}\\&&\frac{1}{2}\cdot \left ( 0.004\;\mathrm{mol } \right )\; Mg(OH)_2={\color{Red} \mathbf{0.002\;\mathrm{mol }\; Mg(OH)_2}}\\\\\\.........\\&\left [ H_3O+ \right ] =10^{-pH}\end{}


Skriv et svar til: Neutralisering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.