Kemi

Osmolaritet

15. januar kl. 23:12 af eleeeev - Niveau: Universitet/Videregående

Hej, jeg bøvler med nedenstående opgave:

En hydreringsvæske til regulering af væske- og saltbalancen, der indeholder 0,5 % NaCl og 3,5 g/L natriumlactat i en vandig opløsning, har en osmolaritet på ..... og er .....
1 117 mOsmol/L; hypoton 
2 234 mOsmol/L; hypoton - facit
3 300 mOsmol/L; isoton 
4 1170 mOsmol/L; hyperton 
5 2340 mOsmol/L; hyperton 

hvordan omregner jeg de 0,5% og 3,5 g/L om til en koncentration?

På forhånd tak:)!


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. januar kl. 13:09 af mathon

\small \begin{array}{llllr} \textup{Koncentration af }0.5\%\; NaCl\textup{:}\\&\left [ NaCl \right ]=&5\cdot 10^{-2}\cdot \frac{\varrho}{M}=5\cdot 10^{-2}\cdot\frac{1000\;\mathrm{\frac{g}{L}}}{58.443\;\mathrm{\frac{g}{mol}}}&=0.8555\;\mathrm{M}\\\\\\ \textup{Koncentration af }3.5\;\mathrm{\frac{g}{L}}\; \textup{Natriumlactat:}\\&\left [ N aC_3H_5O_3 \right ]=&\frac{\frac{3.5\;\mathrm{\frac{g}{L}}}{112.06\;\mathrm{\frac{g}{mol}}}}{\mathrm{L}}&=0.0312\;\mathrm{M} \end{}


Skriv et svar til: Osmolaritet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.