Matematik

Andengrdaspolynomie

18. januar kl. 18:44 af Duken - Niveau: B-niveau

En der vil hjælpe med denne opgave? Har forsøget med faktoriseret formel men ved ikke om det er rigtigt

Opgave 7 - Port 
Figuren viser en garageport, som har bredden 240 cm, højden 185 cm ved hængslerne og højden 210 cm midt på porten. I en model kan den øverste bue af garageporten beskrives ved en del af grafen for et andengradspolynomium f . Modellen er indtegnet i et koordinatsystem, hvor førsteaksen følger portens nederste kant, og andenaksen følger midten af porten. 

a) Opskriv en forskrift for f på formen f(x)=ax^(2)+bx+c

y=a(x+120)(x-120)
210=a(0+120)(0-120)
210=120a*-120
210=−14400*a
((210)/(−14400))=a = −0.014583


Brugbart svar (1)

Svar #1
18. januar kl. 19:40 af MentorMath

Hej,

Flot! 

Som jeg forstår opgaven, er den øverste bue af porten kun givet ved en del af grafen for f. Altså er parablens rødder ikke givet ved x = ±(240/2). 

Vi kan finde parablens rødder, da vi af oplysningerne kender koefficienten b og konstanten c for f. Herefter kan vi, som du helt rigtigt er inde på, bruge at vi ved kendskab til rødderne og et punkt på grafen 

(0, f(0)) = (0, 210), kan finde koefficienten a ud fra den faktoriserede form (se billag).

I øvrigt meget overskueligt og matematisk korrekt skrevet op! :)


Svar #2
18. januar kl. 19:44 af Duken

Okay super tak

Brugbart svar (1)

Svar #3
18. januar kl. 19:48 af mathon

                     \small f(x)=-\frac{1}{576}x^2+210


Brugbart svar (1)

Svar #4
18. januar kl. 19:48 af MentorMath

#2

Selv tak! Du skriver selvfølgelig bare, hvis der dukker et spørgsmål op undervejs.


Svar #5
18. januar kl. 20:14 af Duken

Men skal jeg bergene noget videre fra det du har skrevet i dit bilag?


Svar #6
18. januar kl. 20:18 af Duken

Og hvor er det helt præcist du får -1/576 fra?


Svar #7
18. januar kl. 20:19 af Duken

vi får jo ik a til det samme


Brugbart svar (1)

Svar #8
18. januar kl. 20:33 af MentorMath

#5
Hej igen - Ja, fra det jeg har skrevet på bilaget, skal du selv lige indsætte punktet (0, 210) i det faktoriserede udtryk og løse ligningen for a (ligesom du har gjort i #0).
Giver det stadig ikke det, der er angivet som facit i #3, må du skrive igen:) Så kan det være, at enten jeg eller @Mathon har lavet en skrivefejl et sted.

Svar #9
18. januar kl. 20:35 af Duken

Det kan jeg ikke få til at gå vil du måske skrive beregningen videre i bilaget med punktet så jeg får a

Svar #10
18. januar kl. 20:51 af Duken

Har fundet ud af det nu


Brugbart svar (1)

Svar #11
18. januar kl. 20:53 af MentorMath

#10 Perfekt! 

Var i gang med at skrive ned, men skriver med musen og regner i hånden (har ikke noget CAS-program ved hånden), så det tog lidt tid :)


Svar #12
18. januar kl. 20:53 af Duken

Det i orden, fandt løsningen

Brugbart svar (0)

Svar #13
18. januar kl. 20:56 af MentorMath

Super!


Skriv et svar til: Andengrdaspolynomie

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.