Matematik

kan nogen hjælpe med den her opgave

10. marts kl. 20:36 af qw3ert - Niveau: A-niveau

hej jeg har brug for hjælp med opg b ved ikke hvordan man skal lave den i mapel 

jeg har vedhæftet den


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. marts kl. 20:46 af Eksperimentalfysikeren

Differentier funktionen. Indsæt den førstekoordinat, du har fundet i a). Så har du hældningen og et punkt på linien. Indsæt disse værdier i y=ax+b og find b.


Svar #2
10. marts kl. 20:48 af qw3ert

Eksperimentalfysikeren 

jeg fik a til at være -1 

men jeg forstår ikke helt hvad jeg skal gøre derefter


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. marts kl. 21:05 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #4
10. marts kl. 21:15 af mathon

\small \begin{array}{llllll} \textbf{b)}\\&\textup{Tangentligning}\\&\textup{i }\left ( x_o,f(x_o) \right )\textup{:}\\&& y=f{\, }'(x_o)\cdot \left ( x-x_o \right )+f(x_o)\\\\\\& \textup{Tangentligning}\\&\textup{i }\left ( -1,0 \right )\textup{:}\\&& y=\left ( 3\cdot (-1)^2-15\cdot (-1) +12\right )\cdot \left ( x-(-1) \right )+0\\\\\\&& y=30\cdot \left ( x+1 \right )+0\\\\\\&& y=30x+30 \end{}


Brugbart svar (0)

Svar #5
10. marts kl. 21:20 af mathon

\small \small \begin{array}{llllll} \textbf{c)}\\& l\textup{'s}\textup{ spidse vinkel}\\& \textup{med }x\textup{-aksen:}\\&& v_{\textup{spids}}=\tan^{-1}\left ( 30 \right )=88.1\degree \end{}


Skriv et svar til: kan nogen hjælpe med den her opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.