Matematik

binominal

18. marts kl. 22:06 af hjælpmig12345678910gange - Niveau: B-niveau

En bunke kort består af 4 konger, 4 damer og 4 knægte. Fra bunken udtages uden tilbagelægning en stikprøve på 3 kort.

Beregn sandsynligheden for, at der i stikprøven er a) 1 konge, 1 dame og 1 knægt

ved ikke rigtigt hvilken formel jeg skal bruge


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. marts kl. 22:40 af peter lind

Det er faktisk en multinomial fordeling. se https://en.wikipedia.org/wiki/Multinomial_distribution


Brugbart svar (1)

Svar #2
19. marts kl. 09:37 af AMelev

I alt 12 kort, hvoraf 3 vælges.
Antal mulige = .....

Hændelse: 1 K og 1 D og 1 Kn 
Multiplikationsprincippet: "Både-og ~ gange"
Antal gunstige = .....

P( 1 K og 1 D og 1 Kn ) = "gunstige"/"mulige" = ....

Er det nok til, at du selv kan gøre det færdigt?


Skriv et svar til: binominal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.