Matematik

Matematik A STX December 2010

12. april 2011 af Jannie47 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Opgave 16

For en bestemt type kasse med kvadratisk bund og låg er prisen for materialet til låget 10 kr/m2 og prisen for materialet til sider og bund er 8 kr/m2. Kassens rumfang er 1 m3. 

A) Opstil et udtryk for den samlede materialepris som funktion af sidelængden af kassens bund. 

Er der nogen der kan hjælpe? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. april 2011 af 215 (Slettet)

når ja.. ok

pris = 8x^2 + 4x * h * 8  + x ^2  * 10 
v_kasse =  x^2 * h =  h = 1/x^2

pris =  8x^2 + 4x  * (1/x^2) * 8 + x^2 * 10


Svar #2
12. april 2011 af Jannie47 (Slettet)

 Hej, 

Jeg er ikke helt med, kunne du evt. forklare med ord, hvad det er, du gør? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. april 2011 af 215 (Slettet)

Prisen er angiver som formlen pris ..
vi ved at rumfanget er 1, derfor kan du isolerer h i v_kasse = x^2 * h som angiver kassens rumfang..
1 = x^2 * h => h = 1/x^2

også indsætter du den nye H 


Skriv et svar til: Matematik A STX December 2010

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.