Matematik

Procent Stigning

24. marts 2014 af OliverArbjerg - Niveau: 8. klasse

Hey! Har et lille problem med en matematikopgave...

Stykket lyder:

År 1997 er der 352.000 folk.

År 1996 er der 316.000 folk.

Hvor mange procent er besøgstallet steget fra 1996 til 1997?

Kunne godt tænke mig et godt svar, kan nemlig ikke se mig ud af hvordan denne skal løses?

Ved der er noget som er gammel - nye tal eller noget... Men er ikke sikker :/


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. marts 2014 af mathon

                                   1+r=\frac{352}{316} = 1,11392

                                   r= 0,11392=11,4\%


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. marts 2014 af mathon

hvor du måske
har lært
                            

                                     p\% =\left (\frac{B_{ny}-B_{gammel}}{B_{gammel}} \right )\cdot 100\%

                                     p\% =\frac{\left (352000-316000 \right )}{316000} \right )\cdot 100\%


Svar #3
24. marts 2014 af OliverArbjerg

Hmm kender desværre ikke til alt det der... Er også lidt i tvivl om, hvad du mener med r ?


Brugbart svar (1)

Svar #4
24. marts 2014 af SuneChr

# 3
Hvor mange folk er der blevet flere?
Hvor mange folk var der oprindelig?
Stigning i % = 100·(folk der er blevet flere) / (folk der var oprindelig)
Husk, at skrive % bagefter.  


Svar #5
24. marts 2014 af OliverArbjerg

Okay tusind tak for svaret!

Gemmer lige det du skrev, det var en jeg kan huske!


Skriv et svar til: Procent Stigning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.