Fysik

(t,s) - graf

01. november 2014 af VIOR (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, jeg sidder med følgende opgave:

To cyklister A og B starter i afstanden 30 km fra hinanden og cykler hinanden i møde. Cyklist A kører med farten 15 km/h, og cyklist B kører med farten 20 km/h. Til at beskrive de to cyklisters position som funktion af tiden anvender vi en s-akse der har nulpunkt der, hvor A starter og som peger i retning mod B.

a) Tegn de to cyklisters (t,s)-graf i det samme koordinatsystem.

Jeg kan slet ikke huske hvordan man tegner en sådan graf, når man kun har farten. Jeg har prøvet at kigge i mine noter + bøger, men synes ikke jeg forstår det. Er der nogle der vil hjælpe mig med at komme igang?

Tak på forhånd.


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. november 2014 af mathon

                   s(t)=v\cdot t

                                  v_A\cdot t+v_B\cdot t=30\; km
.
                                  \left (\left (15\; \tfrac{km}{h} \right )+\left (20\; \tfrac{km}{h} \right ) \right ) \cdot t=30\; km


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. november 2014 af mathon

                      (15 km/h) ->              <- (20 km/h)
                  A_________________________B____>
                 


Svar #3
01. november 2014 af VIOR (Slettet)

t = 0.86 h

Kan ikke helt huske hvordan jeg bruge s(t) når det skal tegnes ind i et koordinatsystem? 


Brugbart svar (0)

Svar #4
01. november 2014 af mathon

         s_A=\left (15\; \tfrac{km}{h} \right )\cdot \left ( 0,86\; h \right )

         s_B=\left ( 30\; km \right )-\left ( 20\; \tfrac{km}{h} \right )\cdot \left ( 0,86\; h \right )


Skriv et svar til: (t,s) - graf

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.