Matematik

Mat A på eng.=> Medicin?

05. juli 2006 af mr.man (Slettet)
Hey folkens....

Jeg starter på IB efter sommerferien, hvor jeg har valgt Math Higher som på papir svarer til Mat A-niveau, men som i virkeligheden er nærmere Mat A+.
Jeg har valgt det, da jeg gerne vil ind på medicin...

Men problemet er, at jeg er ret nervøs over om jeg kan klare Math Higher (og endda på eng.) med et godt gennemsnit og komme ind på medicin. Det er sådan at jeg i 1.g lå på 8 og 9 på både standpunkt og årskarakterer, og jeg har hørt nogle ib-studerende sige at Math Higher er et af de fag som kræver MEGET tid....det gør mig bare SÅ nervøs!!
Og Medicin har ikke betinget optagelse...Hvad synes I jeg skal gøre?
Satse på Math Higher og bare go for it! Eller skal jeg vælge det på standard level (b-niveau) og sikre mig måske et bedre gennemsnit, og derefter supplere i 6mdr.??
:S

MAnge tak for hjælpen, sætter virkelig pris på det ;)

Brugbart svar (0)

Svar #1
05. juli 2006 af McMaster (Slettet)

Kan du din matematik - eller har viljen til at få styr på det, så go for it.

Ved personligt fra min klasse, at de fleste vælger Mat A, da det kvalificerer til mest, så niveauet fortsætter med at være ca. det samme. Dette er dog i gymnasiet.

Dem som vælger A+ på mit gym er ofte vildt gode, og/eller stræbere. Altså et fag hvor man virkelig skal kæmpe for at skille sig ud.

Hvis du ved at du får brug for matematik A, så vælg det da, i stedet for at fortryde senere, og snak for guds skyld med en vejleder, for de ved sgu en del om niveauerne..

Mvh...

Svar #2
05. juli 2006 af mr.man (Slettet)

#1

Tak for rådet...
Kan se at du selv har Mat A.
Kan du måske give nogle gode råd til, hvad du tror man SKAL have styr på, når man vælger A-niveau, så jeg kan kigge på det, hér i ferien?

Det vil være en stor hjælp, tak :D

Brugbart svar (0)

Svar #3
05. juli 2006 af GogO (Slettet)

sys Mat A var lettere end Mat B... kommer helt an på end selv.. så svært at sige... du må jo vælge om du vil tage satset(hvis det overhovedet er et sats)
Der er 4 hovedeemner..
Vektor i planen
Vektor i rummet
Integralregning
Differentialligninger

De to sidste emner er dem som middelgruppen har sværest ved..

Brugbart svar (1)

Svar #4
05. juli 2006 af Deschain (Slettet)

#1
Det med at det kun er stræberne og de gode, der tager mat på A+, tror jeg varierer fra skole til skole alt efter hvilken studievejledning man får. Så vidt jeg husker, blev vi opfordret til at tage mat på A+, idet vi så blev sparet for en evt. eksamen. Derfor var der i min klasse på 24 elever kun en enkelt, der ikke valgte A+, og jeg synes bestemt niveauet har været til at overkomme.

Brugbart svar (0)

Svar #5
05. juli 2006 af wuk (Slettet)

#4
Lige et sidespring herfra. Kommer der egentlig til at stå Matematik A+ på eksamensbeviset? Er der egentlig nogen konkret bekendtgørelse omkring mat A+? Hvad er forskellen mellem A+- og regulær A-niveau?

Brugbart svar (0)

Svar #6
05. juli 2006 af McMaster (Slettet)

Såvidt vi er orienteret er A+ og A nøjagtig det samme på papiret...

Da jeg bare har alm. Mat A, begynder jeg først på selve A-niveau her efter ferien, så kan ikke give dig de store tips, men fra andre har jeg hørt, at niveauet ikke rigtig hæves, men at pensummet egentlig bare udbygges.

Brugbart svar (0)

Svar #7
05. juli 2006 af Nannok (Slettet)

IB mat.. er ligesom dansk.. og udtrykkene er hurtige at lære.. og de fleste udtryk er faktisk det samme!

Men hvis dine karakterer lå sådan i 1.g, skal du nok ikke regne med medicinstudiet. Du skal tænke på IB uddannelsen, vægter det skriftlige MEGET højt og du har mange prøver osv. Så håber det er din stærke side.. ellers har du et problem!


Brugbart svar (0)

Svar #8
05. juli 2006 af Nannok (Slettet)

og ps. på IB er det ikke mat A+, men HL som svarer til dansk A

Brugbart svar (0)

Svar #9
05. juli 2006 af Deschain (Slettet)

#5
På mit eksamensbevis er det ikke anført at det er A+. Jeg ved ærlig talt om der er den store forskel i niveauet. En fordel ved A+ er, at man har den samme lærer gennem hele forløbet og ikke skal til eksamen efter 2.g. Jeg mener også, der er noget med, at den skr. karakter i alm mat A består af 1/3 af karakteren fra B-niveau og 2/3 af karakteren på A-niveau. Herudover er der den forskel at til mundt. eksamen kan dem med A+ komme op i emner fra alle 3 år, mens dem med alm A kun kommer op i det fra 3.g.

Brugbart svar (0)

Svar #10
05. juli 2006 af Deschain (Slettet)

#5
Her er vist både en bekendtgørelse til A+ og en anden til alm A:
http://us.uvm.dk/gymnasie/almen/lov/bilag23.htm?menuid=150555

Brugbart svar (0)

Svar #11
05. juli 2006 af Sansnom (Slettet)

Der er forskel i fagligt indhold på MatA og MatA+, men forskellen er ikke vandvittig markant og de regnes da også som helt ens i forhold til alle videregående uddannelser. Den vigtigste forskel er nok, at de bedste elever er samlet på MatA, så det giver et meget bedre studiemiljø.

Bemærk, alt dette er efter den "gamle" bekendgørelse, så¨det er snart uaktuelt.

Brugbart svar (1)

Svar #12
21. december 2017 af Empiris

#7 IB mat.. er ligesom dansk.. og udtrykkene er hurtige at lære.. og de fleste udtryk er faktisk det samme!

Men hvis dine karakterer lå sådan i 1.g, skal du nok ikke regne med medicinstudiet. Du skal tænke på IB uddannelsen, vægter det skriftlige MEGET højt og du har mange prøver osv. Så håber det er din stærke side.. ellers har du et problem!
 

Ved at det er en gammel lortetråd. Men føler at det er vigtigt at komme med en indskud i tilfælde af nogen ser denne tråd.

Som en der er ved og færdiggøre sin univsersitetsuddannelse, 

så skal i aldrig lytte til hvad f. eks vedkomne(Nannok) i ovenstående kommentar har af meninger.

Lad ALDRIG nogen overbevise jer at i ikke kan fuldføre noget, specielt også når vedkomne referer til noget så trivielt som karakterer. Dvs. At sige til nogen fordi de ikke har 10taller i matematik så skal de ikke tro at de kan fuldføre en uddannelse er absurd og patetisk.

Du kan godt få et 02-tal til mat A på gymnasiet og så senere, gennem tærpen, få et 10 tal i avanceret anvendt matematik på ingeniør. Dette siges ud fra erfaring.

Hold jer ikke tilbage, og være ikke en lille tyndskid der går så forfærdelig højt op i om i får et 4-tal eller et 10 tal i matematik. Det bliver ALDRIG set på alligevel når i er på arbejdsmarkedet. 


Brugbart svar (0)

Svar #13
26. februar 2019 af KneeKreeKey

Tak Empiris!


Skriv et svar til: Mat A på eng.=> Medicin?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.