Matematik

Bestem værdier af t, når vinklen ml. vektor a og b er 60..

26. september 2010 af VPK (Slettet)

Hej!

Jeg har opgaven:

I et koordinatsystemer to vektorer a og b bestemt ved
a ? = (t over (t+1)) og b ? = ((-t) over (t+1)),


Hvor t er et tal.

Bestem de værdier af t, for hvilke vinklen mellem vektorerne a og b er 60°.

Har prøvet at stille det op som:

Cos(60) = (((t+(-t)) over ((t+1)+(t+1))))/(t2+(1+t)2 )

Men så går jeg lidt i stå... Hvad skal jeg gøre?

Er det helt forkert hvis jeg skriver det ind som solve på lommeregneren, hvor det hele så er lig med 0,5? (Da Cos-1(0,5) = 60 grader)


Brugbart svar (1)

Svar #1
26. september 2010 af peter lind

Det der står efter cos(60) ser meget mærkeligt ud.

Du skal bruge at a·b = |a||b|cos(60º)


Svar #2
26. september 2010 af VPK (Slettet)

Ja, det er også det der er forsøgt...

a*b er jo (t+(-t)) * ((t+1)+(t+1)) , ikke?

Det er muligt at det andet ser mærkeligt ud, men hvordan regner jeg så |a| og |b| ud når der stort set kun står t ? Det jeg har skrevet var mit gæt på |a| og |b|.. Altså t2 + (1+t)2 ...


Brugbart svar (2)

Svar #3
26. september 2010 af peter lind

Hvis jeg ellers har læst det rigtigt a = (t; t+1), b= (-t; t+1),  a·b = t*(-t) +(t+1)(t+1). |a|2 = t2+(t+1)2, |b|2 = (-t)2+(t+1)2


Brugbart svar (1)

Svar #4
16. november 2011 af Dandun

Hej jeg har også problemer med at løse den, ville lige hører om de havde mulighed for at uddybe mellemregningen.


Brugbart svar (1)

Svar #5
16. november 2011 af mathon

se

Vedhæftet fil:beregning_45.docx

Skriv et svar til: Bestem værdier af t, når vinklen ml. vektor a og b er 60..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.