Matematik

bestem b og c

21. august 2014 af leguanhalen (Slettet) - Niveau: A-niveau

f(x)=-x^2+bx+c har toppunkt i (2,1) bestem b og c. Nogen der kan hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. august 2014 af Andersen11 (Slettet)

Benyt udtrykket for parabelens toppunkt:

        xT = -b/(2a) , yT = f(xT) .

Man kender a, xT og yT .


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. august 2014 af Soeffi

Du ved at

f(x) = -x2 + bx + c 

f(2) = 1

f'(2) = 0

Du får 

f(2) = -(2)+ b(2) + c = 1

f'(2) = -2(2) + b = 0

b = 4

c = -3


Skriv et svar til: bestem b og c

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.