Matematik

Trekant

23. august 2014 af sejr10 (Slettet) - Niveau: A-niveau

"om trekant ABC oplyses, at arealet er 22,9 samt vinkel B=32,3 grader, og siden AB=10,6.

Hvordan regnes:

a) bestem højden fra C

b) Bestem omkredsen af trekant ABC


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. august 2014 af Hippocampus (Slettet)

a) Benyt sinusrelationen
b) beregn alle sidelængderne i ABC ved sinusrelationen og læg sidernes længde sammen

Svar #2
23. august 2014 af sejr10 (Slettet)

a) jeg kan vel ikke benytte sinusrelationen, når jeg kun kender en side?


Svar #3
23. august 2014 af sejr10 (Slettet)

b) er kalr over hvordan jeg finder omkredsen. Det er mere hvordan siderne i trekanten findes, når jeg ikke har så mange oplysninger?


Brugbart svar (0)

Svar #4
23. august 2014 af Hippocampus (Slettet)

a) Jo, da du også kender arealet.
T = 1/2abSin(C)
b) Beregn først opgave a. Så er denne ikke så svær

Skriv et svar til: Trekant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.