Matematik

Reducér et udtryk

20. oktober 2014 af Tbrahms (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej! Er der nogen, der ved, hvordan man kan reducere det her udtryk, som vist på billedet? 


På forhånd mange tak :) 
 

Vedhæftet fil: Udklip.PNG

Brugbart svar (1)

Svar #1
20. oktober 2014 af mathon

                     \frac{8a^3\cdot b\cdot a^{-2}}{\left ( 2\cdot b \right )^2}=\frac{2^{3}\cdot a^{3-2}\cdot b}{2^{2}\cdot b^2}=2^{3-2}\cdot a\cdot b^{1-2}=2ab^{-1}


Svar #2
20. oktober 2014 af Tbrahms (Slettet)

Super, mange tak


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. oktober 2014 af Soeffi

Benyt reglerne

\frac{1}{a}=a^{-1} \;(a\neq 0)\;og\;a^{m}\cdot a^{n}=a^{m+n}


Skriv et svar til: Reducér et udtryk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.