Fysik

Lyyyyde! :D

26. februar 2015 af Naglfar (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg er lige kommet igang med lyde.

Ser det her rigtigt ud?! :)

305 i orbit C - I denne opgave er ’stuetemperatur’ lig med 20oC

Kammertonen A har frekvensen 440 Hz.

Hvad er svingningstiden?

Bestem bølgelængden af denne tone ved stuetemperatur.

Λ = v/f = 343m/s / 440Hz = 0.779545m

Hvilken frekvens ville en tone med samme bølgelængde have, hvis temperaturen var 0o?

Λ = v/f = 273 m/s / 440Hz = 0.620455


 


 


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. februar 2015 af hesch (Slettet)

Sidste besvarelse er forkert, for lydens hastighed er ikke 273m/s ved 0 ºC.  En simpel formel hedder:

vlyd = 331 m/s * √( T / 273 K )         ( T angives i Kelvin ).

0 ºC ≈ 273 K.  Så ved 0 ºC er vlyd = 331 m/s.

( Du har vist byttet rundt på de to værdier i formlen ).


Svar #2
26. februar 2015 af Naglfar (Slettet)

Super! Jeg nørder lidt på det... :D

Tak-tak! :)

Hvad siger du så til den her? :)

308 i Orbit C

Beregn frekvenserne af de 8 første partialtoner for en svingende streng, når den 1. partialtone har frekvensen 48 Hz.

fn = n · f1

f1 = 48Hz

f2 = 96Hz

f3 =144Hz

f4 =192Hz

f5 =240Hz

f6 =288Hz

f7 =336Hz

f8 =384Hz


Svar #3
26. februar 2015 af Naglfar (Slettet)

-og

309 i Orbit C

På en svingende streng er frekvenserne for den 3. og 4. partialtone f3 = 396 Hz og f4 = 528 Hz.

Hvor stor er frekvensen af den 1. partialtone?

396-528 =132Hz eller 528/4 = 132Hz.


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. februar 2015 af hesch (Slettet)

#2:  Jeg har googlet lidt, men kan ikke blive helt klog på, hvad en partialtone er  ( noget med antal knudepunkter på en streng ).

Din tabel angiver frekvensen på de harmoniske. Jeg ved ikke om det er det samme som partialtoner ?


Svar #5
26. februar 2015 af Naglfar (Slettet)

Jeg har kunne læse mig frem til jeg kan gange op -eller modsat.

Men min e-bog ér ikke helt god....! :)


Brugbart svar (0)

Svar #6
26. februar 2015 af hesch (Slettet)

Jo, men jeg lurer lidt på den tabel du har opstillet i #2.  Det er da en træls opgave:

Det fremkalder minder fra de første klasser, hvor man i stedet for at få en "sveder", til næste dag skulle skrive:

Jeg lover at sidde stille i timerne.
Jeg lover at sidde stille i timerne.
Jeg lover at sidde stille i timerne.

200 gange.


Skriv et svar til: Lyyyyde! :D

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.