Matematik

Bestemme forskrift til stamfunktion

01. marts 2015 af kurtdetsurt (Slettet) - Niveau: A-niveau

nogen der kan hjælpe med at løse denne opgave?

En funktion f er givet ved

f (x) = \frac{}{}1 / √x + 2x, x > 0

bestem en forskrift for den stamfunktion til f, hvis graf går gennem punktet P(4,10)

jeg har fundet frem det her indtil videre:

f(x) =  x1/2 + x2


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. marts 2015 af Stats

f (x) = 1 / √x + 2x ⇔ f(x) = x-1/2 + 2x

F(x) = x-1/2 + 1/((-1/2) + 1) + 2x1+1/(1+1) + k = √x / (1/2) + x2 + k = 2√x + x2 + k

Find derefter k, dvs F(10) = 4

- - -

Mvh Dennis Svensson


Skriv et svar til: Bestemme forskrift til stamfunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.