Matematik

Trekant

24. maj 2015 af hejtykke2 (Slettet) - Niveau: A-niveau

HJÆLP!
 

Hvordan løser jeg opgave b?

jeg har fået vinkel B = 64,52

og vinkel C = 35.48


Svar #1
24. maj 2015 af hejtykke2 (Slettet)

og er min skitse til opgave b rigtig?

Vedhæftet fil:Untitled.png

Svar #2
24. maj 2015 af hejtykke2 (Slettet)

Her er opgaven


Svar #3
24. maj 2015 af hejtykke2 (Slettet)

?


Brugbart svar (0)

Svar #4
24. maj 2015 af Soeffi

Hvordan har du fundet vinkel B?


Svar #5
24. maj 2015 af hejtykke2 (Slettet)

sådan her


Brugbart svar (0)

Svar #6
24. maj 2015 af Soeffi

b) Du kan bruge cosinusrelationen. F.eks.

cos(35,5) = (112 + 6 - (ma)2)/(2·11·6) => ma = 8,33


Svar #7
24. maj 2015 af hejtykke2 (Slettet)

er tegningen rigtig og hvorfor bruger du C? kan man også bruge en anden?


Brugbart svar (0)

Svar #8
24. maj 2015 af Soeffi

#7 er tegningen rigtig og hvorfor bruger du C?
kan man også bruge en anden?

Tegningen er rigtig, men ikke komplet. der mangler nogle mål og vinkler.

Du kan også bruge B.


Svar #9
24. maj 2015 af hejtykke2 (Slettet)

okay :)

hvordan regner du stykket ud? altså hvordan kommer du frem til at ma = 8,33?


Brugbart svar (0)

Svar #10
24. maj 2015 af Soeffi

#6 b) Du kan bruge cosinusrelationen. F.eks.

Jeg må nok rette mig selv:

cos(35,5) = (112 + 6 - (ma)2)/(2·11·6) =>

(2·11·6)·cos(35,5) = 112 + 62  - (ma)2 =>

(ma)2 = 112 + 62  - (2·11·6)·cos(35,5) =>

ma = √[112 + 62  - (2·11·6)·cos(35,5)] =>

ma = 7,0


Skriv et svar til: Trekant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.