Matematik

Isolering af x i brøk

29. juli 2015 af Jesper1991 - Niveau: Universitet/Videregående

Hej

Jeg har følgende ligning

x = (7+x+(1/g))/4

Jeg ønsker at isolere x. Jeg ved det giver

x = (7+(1/g))/3

Men er tvivl om, hvordan jeg kommer frem til det. Er der nogle der kan hjælpe mig?


Svar #1
29. juli 2015 af Jesper1991

Lige meget. Har fundet løsningen :-)

Kan findes således

Ganger med 4 på begge sider og får

4x = 7 + x + (1/g)

3x = 7 + (1/g)

x = (7+(1/g))/3


Skriv et svar til: Isolering af x i brøk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.