Matematik

Ligning!!!!

23. august 2016 af natali111 (Slettet) - Niveau: 9. klasse
Nogle der vil hjælpe med denne ligning?

X skal isoleres a*x+2=3x+a

Og har også lige en anden opgave jeg har lidt svært ved:

Opgave 6) Hos en grønthandler vejer en pose løg 8 kg. og en pose gulerødder 15 kg.
Det vides ikke umiddelbart, hvad en pose kartofler vejer, men det oplyses, at
5 poser kartofler og 1 pose løg vejer til sammen det samme som 3 poser kartofler og 2 poser gulerødder vejer tilsammen.
Opstil en ligning på og find ud af hvad en pose kartofler vejer. (Bemærk, at du kan erstatte ”vejer” med ”koster” og ”kg” med ”kr”, hvis du er træt af at tænke på vægten af kartoffelposer).

Tak på forhånd

Brugbart svar (0)

Svar #1
23. august 2016 af mathon

                 a\cdot x+2=3x+a

                 a\cdot x-3x=a-2

                 \left (a-3 \right )\cdot x=a-2

                           x=\frac{a-2}{a-3 } \; \; \; \; \; \; a\neq3

                


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. august 2016 af mathon

Opgave 6)
                       5x+8=3x+2\cdot 15             når x er vægten af en pose kartofler.

                   


Svar #3
23. august 2016 af natali111 (Slettet)

1000 tak

Skriv et svar til: Ligning!!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.