Matematik

Bestem en ligning for tangenten i et punkt.

26. september 2016 af RødSaftevand (Slettet) - Niveau: B-niveau

Opgaven står på billedet, jeg har indtil videre fundet a (hældningen) men synes ikke jeg kan komme videre, hvad er y1 i dette sammenhæng?

f(x)=x3-3x2+1

f'(x)=3x2-6x

a=f'(1)

a=-3

b=y1-a*x1

Dette er hvad jeg har fået indtil videre, nogen der kan give en hånd? :)

Vedhæftet fil: mat.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
26. september 2016 af StoreNord

Brug tangentens ligning:             y = f'(x_0)\cdot( x - x_0) + f(x_0)


Svar #2
26. september 2016 af RødSaftevand (Slettet)

y=-3*(x-1)+1-3+1
y=2*-3x

Kan det passe?


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. september 2016 af StoreNord

Ikke helt


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. september 2016 af StoreNord

y = f'(x_0)\cdot( x - x_0) + f(x_0)

    = -3(x-1) - 1

    = -3x + 2


Svar #5
26. september 2016 af RødSaftevand (Slettet)

Ahhh i see, tusind tak for det!


Skriv et svar til: Bestem en ligning for tangenten i et punkt.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.