Matematik

a og b i "den afledede funktion" - hjælp!!

16. november 2016 af ForvirretBarn (Slettet) - Niveau: B-niveau

Den afledede funktion f’(x) er lig ??^3 + ??^2 − 4?? − 4
f’(x) kan derfor skrives som (?? + 1) · (?? + ??)
a) Bestem hvad der skal stå på a og b’s plads og prøv derefter at gange de to parenteser sammen (se om det giver det ønskede).
b) Benyt f’(x)= (?? + 1) · (?? + ??)(med de fundne a og b indsat) til at løse f’(x) = 0 

Hjælp søges desperat..................


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. november 2016 af peter lind

Det er ulæselig. Kom med en ordentlig beskrivelse af opgaven


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. november 2016 af StoreNord

#0   Mener du                   ?? er  λ       ?


Svar #3
16. november 2016 af ForvirretBarn (Slettet)

Åh for søren, det er jeg ked af!!!! Sender lige den rigtige: 

Den afledede funktion f'(x) er lig x^3+x^2-4x-4
f'(x) kan derfor skrives med (x+1)*(a+b)

a) bestem hvad der skal stå på a og b's plads og prøv derefter at gange de to parenteser sammen (se om det giver det ønskede). 
b) Benyt f'(x)=(x+1)*(a+b)(med de fundne a og b indsat) til at løse f'(x) = 0


Brugbart svar (0)

Svar #4
16. november 2016 af StoreNord

Hvis du tegner f'(x) med Geogebra eller anden CAS, kan du måske aflæse rødderne.


Svar #5
16. november 2016 af ForvirretBarn (Slettet)

Jeg må ikke bruge nogen former for CAS, derfor sidder jeg fast :(


Brugbart svar (0)

Svar #6
16. november 2016 af StoreNord

Så må du gætte dig frem. Måske er rødderne nogle små hele tal i nærheden af 0.

-- Måske har du lært om polynomiers division?


Brugbart svar (0)

Svar #7
16. november 2016 af StoreNord

En anden metode er at gruppere leddene om:

Første led og tredje led sættes i en fælles parentes, og x sættes udenfor.

Andet led og fjerde led sættes i en fælles parentes.

Og så ser du lidt på resultatet.

Og så sætter du    (x2-4)     uden for en parentes.               :)


Svar #8
17. november 2016 af ForvirretBarn (Slettet)

Må indrømme at jeg stadig er lidt lost, men tak alligevel!!

Brugbart svar (0)

Svar #9
17. november 2016 af StoreNord

--undskyld. Dette indlæg og vedhæftede skitse må gerne fjernes.

Vedhæftet fil: Rektanglets areal.png

Skriv et svar til: a og b i "den afledede funktion" - hjælp!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.