Matematik

Find tangent ved punktet....

22. marts 2017 af Mali4569 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Har brug for hjælp til opgaven, som er vedhæftet. forstår ikke hvordan man kan finde tangentet? 

Vedhæftet fil: hjælp.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
22. marts 2017 af mathon


Svar #2
22. marts 2017 af Mali4569 (Slettet)

men hvordan finder man frem til tangentens forskrift?


Svar #3
22. marts 2017 af Mali4569 (Slettet)

eller bare punktet som de siger?


Brugbart svar (0)

Svar #4
22. marts 2017 af mathon

         f{\, }'(x)=3x^2+2x-3

         f{\, }'(1)=3\cdot 1^2+2\cdot 1-3

         f(1)=1^3+1^2-3\cdot 1+1

dvs
         (1,f(1))=\left ( 1,0 \right )


Svar #5
22. marts 2017 af Mali4569 (Slettet)

f mærke giver jo så 3.. i hvilken sammenhæng for du det til (1,0)


Brugbart svar (0)

Svar #6
22. marts 2017 af mathon

tangentligning i (1,0):

             y=2\cdot (x-1)+0
                          


Skriv et svar til: Find tangent ved punktet....

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.