Fysik

hjælp til opgave d - hvor mange gram er der?

28. april 2017 af Mm98 - Niveau: B-niveau

Hej allesammen, jeg har lavet noget forkert i opgave d, det skal nemlig give 33,1 mg , men det får jeg slet ikke. Er der en der vil vise mig hvad jeg har gjort forkert?

En prøve af uranholdigt mineral har gammaaktiviteten 412 Bq fra uran-238.

U-238 henfalder ved en alfaproces med halveringstiden 4,47*10^9 år.

b. beregn henfaldskonstanten.

4,92*10^-18 s^-1

c. hvor mange U-238 er der i prøven?

8,38 * 10^19 stk

d. Hvor mange gram U-238 er der i prøven?

Massen af U-238: 238,0507826 

Vi ved at 1 u= 1,6605655·10^(-27)  kg

Jeg vil nu gange disse to tal, så jeg kan få det til g:

238,0507826·1,6605655·10^(-27)  kg=3,952989·?10?^(-25)·kg

1kg = 1000 g
Derfor skrives der 

3,952989 * 10^-25·1000 = 3,95 * 10^-22 

det giver egentlig ikke rigtig mening, hmmm. 

e. Hvad var prøvens aktivitet ved Jordens skabelse for ca. 4,5*10^9 år siden?

824 Bq. 


Svar #1
28. april 2017 af Mm98

Hov vent, kan jeg istedet ikke sige 238,0507826 * 146 = 34755,41

men dette giver stadig ikke 33,1 mg .. 


Svar #2
28. april 2017 af Mm98

never mind jeg har fundet ud af det


Skriv et svar til: hjælp til opgave d - hvor mange gram er der?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.