Matematik

Bestemmelse af ligning for tangenten til grafen for f i punktet p(1,0)

17. maj 2017 af rasm308j (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej Studieportalen! 

En funktion f er givet ved: f (x) = x * ln(x), x > 0. 

Bestem en ligning for tangenten til grafen for f i punktet P(1,0). 

Jeg har sat og bøvlet lidt med opgaven i nogen tid nu. Jeg ved at jeg skal bruge formlen y= a(x-x0)+y0 men kan ikke ummidelbart hitte ud af hvad a eller f'(x) er. Håber der er nogen der kan hjælpe mig! 


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. maj 2017 af janhaa

f ' = ln(x) + 1, so

slope:

f ' (1) = 1 and P(1, 0)

y - 0 = 1*(x-1)

y = x  - 1


Skriv et svar til: Bestemmelse af ligning for tangenten til grafen for f i punktet p(1,0)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.