Matematik

Eksponentiel, lineær og potens

23. maj 2017 af miljoi - Niveau: C-niveau

Hej, jeg skal op i mundtlig matematik på C-niveau, og ved ikke helt hvordan, at jeg skal besvare følgende spørgsmål, håber, at i kan hjælpe.

Vedhæftet fil: eks, lin, pote.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
23. maj 2017 af Studentos

En lineær funktion er på formen: y=ax+b

En eksponentiel funktion er på formen: y=b*a^x

Der kan man se en sammenhæng mellem b i den lineære funktion og den eksponentielle funktion. 


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. maj 2017 af PeterValberg

Se eventuelt video nr. 17 på denne videoliste < LINK >

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. maj 2017 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #4
24. maj 2017 af mathon

lineær:
                               \small y=b+ax                             \small \frac{\mathrm{d} y}{\mathrm{d} x}=a                          konstant

eksponentiel:
                               \small y=b\cdot a^x                                \small \frac{\mathrm{d} y}{\mathrm{d} x}=\ln(a)\cdot y              konstant gange y

potensiel:
                               \small y=b\cdot x^a                                \small \frac{\mathrm{d} y}{\mathrm{d} x}=a\cdot \frac{y}{x}                    konstant gange  y/x


Skriv et svar til: Eksponentiel, lineær og potens

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.