Matematik

Ligningen for linje

20. august 2017 af Hejmeddig2132 (Slettet) - Niveau: B-niveau

En linje skærer x-aksen i (8, 0) og y-aksen i (0, 6).

Bestem ligningen for denne linje? Hvilken formel skal man bruge her. Og skal man betragte linjen som linæer?


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. august 2017 af mathon

akseskæringsform:
                                            \small \frac{x}{u}+\frac{y}{v}=1

cartesisk normalform:
                                            \small y=-\frac{v}{u}x+v


Svar #2
20. august 2017 af Hejmeddig2132 (Slettet)

Skal man ikke bruge den formel hvor man først bestemmer værdien af a og dernæst bestemmer hvor den skærer y-aksen?

Brugbart svar (0)

Svar #3
20. august 2017 af mathon

i anvendelse:

akseskæringsform:
                                            \small \small \small \frac{x}{8}+\frac{y}{6}=1

cartesisk normalform:
                                            \small y=-\tfrac{6}{8}x+6

                                            \small y=-\tfrac{3}{4 }x+6


Svar #4
20. august 2017 af Hejmeddig2132 (Slettet)

SUPER TAK :) 


Brugbart svar (0)

Svar #5
20. august 2017 af mathon

eller
              for en linje gennem (8,0) og (0,6)
har du:
              a=\frac{\Delta y}{\Delta y}=\frac{6-0}{0-8}=\frac{6}{-8}=-\frac{3}{4}
og
              y=ax+b

              \small 6=a\cdot 0+b

              \small b=6

dvs
              \small y=-\tfrac{3}{4}x+6


Brugbart svar (0)

Svar #6
20. august 2017 af StoreNord

a=\frac{\Delta y}{\Delta {\color{Red} x}}=\frac{6-0}{0-8}=\frac{6}{-8}=-\frac{3}{4}


Skriv et svar til: Ligningen for linje

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.