Matematik

Førte kvadraters metode

05. januar kl. 19:28 af SkolleNørd - Niveau: B-niveau

Hej

Noglder kan fortælle hvad N skal stå for i de følgende formler/beregninger?

Jeg har både kigget i datasættet og prøvet og finde frem til hvor det tal der går under N kommer fra samt a.

Skal nemlig bruge det til en SRO


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. januar kl. 19:42 af Eksperimentalfysikeren

Hvilken formler /beregninger?


Svar #2
05. januar kl. 20:03 af SkolleNørd

#1

Hvilken formler /beregninger?


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. januar kl. 20:12 af oppenede

N = 6, da der er 6 datapunkter.


Brugbart svar (0)

Svar #4
05. januar kl. 20:12 af peter lind

Det hedder de mindste kvadraters metode

N er antallet af datapar

Man skal estimere en lineær funktion y=ax+b


Svar #5
05. januar kl. 20:56 af SkolleNørd

#4

Det hedder de mindste kvadraters metode

N er antallet af datapar

Man skal estimere en lineær funktion y=ax+b

Hvilke punkter vil du mene er det mest vigtige i en SRO hvor man skal få afregnet og dermed en linæer reggression?


Brugbart svar (0)

Svar #6
05. januar kl. 21:23 af peter lind

Jeg kender ikke så meget til sfo på hhx, så det er med forbehold.

Du skal forklarer at man beregner den lodrette afstand kvadrat fra målepunkterne til en imaginær linje. Disse lodrette afstande lægger man sammen. Regressionslinjen er så den hvor summen af disse tal bliver så lille som mulig.

Kom evt. med et eksempel på dette hvis der er plads til dette

se evt. den første del af https://da.wikipedia.org/wiki/Regressionsanalyse


Svar #7
05. januar kl. 23:07 af SkolleNørd

#6

Jeg kender ikke så meget til sfo på hhx, så det er med forbehold.

Du skal forklarer at man beregner den lodrette afstand kvadrat fra målepunkterne til en imaginær linje. Disse lodrette afstande lægger man sammen. Regressionslinjen er så den hvor summen af disse tal bliver så lille som mulig.

Kom evt. med et eksempel på dette hvis der er plads til dette

se evt. den første del af https://da.wikipedia.org/wiki/Regressionsanalyse

Dette er til STX (det følgende)


Brugbart svar (0)

Svar #8
06. januar kl. 15:26 af peter lind

Hvis det er til stx skal du snarere gennemgå beregningerne som vist i din fil


Skriv et svar til: Førte kvadraters metode

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.